jennyaurora.blogg.se

Food & interior. And some cats.

Chocolatechip mördegscookies. Svenska småkakor är sjukt underskattade.

Publicerad 2014-02-04 10:00:07 i Bakning, Kakor, Mat,



200g SMÖR (ja, smör. inte margarin även fast jag ändå köper det för att det är billigare. Hehe) men det ska hursomhelst vara rumsvarmt
2 tsk vaniljsocker (VANILJ INTE VANILLIN) detta är så viktigt!!!
0,5dl strösocker
0,5dl råsocker
4 dl vetemjöl (jag brukar byta ut mot lite rågsikt eller dinkelsikt och kanske 1/2dl mandelmjöl också)
1/2 dl potatismjöl

Vispa smör, vaniljsocker och socker med elvisp, använd visparna, tills allt det blir ljust och poröst. Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. 
Här brukar jag dela upp degen i 2-3 olika bunkar och smaksätta dem på olika vis. De smaksätts och rullas sen till rullar. Rullarna ska in i kylen, helst en timme men jag orkar aldrig vänta mer än en halv. Sen skär du ca 1cm tjocka skivor av rullarna och slänger på plåten in i ugnen på 175 grader i 12 min. 

Fantasin har som bekant inga gränser men vi har några favoriter och det är:
Några droppar bittermandel och rullade i färgat strösocker
Chocolate chip
Rullade i hackade nötter
M&M's både med jordnötter och bara chocklad. 

Kakorna går ju variera i en oändlighet och massa färger - har du ungar kan de få vara med och kladda med den här degen. Tänk färgglatt, det blir man tydligen glad av! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Aurora

En galen kattkvinna som inte vill bli vuxen och vägrar att äta enligt en diet. Jag äter för att må bra och för att miljön och naturen ska må bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela