Det enkla kan vara så enkelt. Och kännas så lyxigt.

Såhär brukar en frunch se ut för mig. En rostad skiva hembakat bröd med pålägg emellan och ett klyftan äpple som jag varierar att doppa i mandelsmör, cashewsmör och jordnötssmör. Jordnötssmöret är det enda jag brukar köpa - de andra gör jag själv. Vad många inte vet är att man kan köra cashewnötterna i mixern så länge att oljan inuti dem gör dem krämiga och man behöver inte tillsätta så mycket olja själv. Lite magiskt sådär. Men principen är väldigt enkel och passar väl alltifrån LCHF-fanatiker, gluten, veganer osv. Jag brukar köpa salta och rostade nötter för jag tycker det ger alldeles lagom saltsmak. Lite kanel i mandelsmöret gör att när man sen doppar äppleklyftorna i det smakar det äppelpaj! Sötmandel har många hälsosamma fördelar också, det sänker kolesterolet och hjälper till att hålla dig lycklig enligt vissa källor. Bara för att slå ett extra slag för mandeln:
Sötmandlar är energirika, innehåller en hel del av nyttigt enkelomättat fett, samt de innehåller hela 20 % protein och massor av e-vitamin och är en riktigt bra antioxidant.
Sötmandlar innehåller också bra med B-vitamin, järn, kalium, kalcium, fosfor, magnesium, och zink.
källa: http://www.halsosidorna.se/Notterochfron.htm