jennyaurora.blogg.se

Food & interior. And some cats.

Enklaste brödet någonsin. Jag lovar.

Publicerad 2014-02-05 16:50:48 i Allmänt, Bakning,


1 dl olivolja 
5 dl fingervarmt vatten 
1,5 tsk salt 
50 g jäst
ca 14 dl vetemjöl (jag använder Manitouba Cream) 

Smula jästen i en bunke och lös upp i vatten och olja. Överraskning! 
Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen smidig tills du ser glutentrådarna långa och starka. För dinkelmjöl ca 20min i köksmaskin.
Jäs övertäckt 30 min. 
Knåda väl och baka ut till 2 limpor, (alternativt baguetter, frallor, flätor, ja vad du nu låter din fantasi begränsa dig till) 
Jäs övertäckt 40 min. 
Grädda ca. 30 min i 200 grader (limpor) eller 10-15 min i 250 grader (mindre bröd) 
Det här är ett basrecept som kan varieras i all oändlighet, byt ut till dinkelsikt eller mot rågsikt, byt ut hälften av mjölet mot kli eller fullkorn. Lägg i hackade nötter eller frön i degen, eller pensla och strö frön eller kryddor över innan gräddning. Här har jag pimpat mina med pumpafrön och svarta sesamfrön. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jenny Aurora

En galen kattkvinna som inte vill bli vuxen och vägrar att äta enligt en diet. Jag äter för att må bra och för att miljön och naturen ska må bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela