Till er glutenfria, LCHFare och alla andra.

Min absoluta favoriträtt när det kommer till mat utan kolhydrater och mjöl och sånt är nötfärsbiffar fyllda med fetaost och hemgjord coleslaw till. Äter man inte kött kan man göra rödbetsbiffar och fylla dem med feta istället - receptet är likadant nästan!
Biffarna gör du på en stor förpackning nötfärs av svenskt kött, gärna så lokalt producerat som möjligt. Hacka ner en vitlök, ett ägg och lite chiliflingor med salt och peppar och smula ner ett paket riktig fetaost i smeten. Sen blandar du och formar biffar som du steker i smör eller olja.
Coleslawen kan man göra hur stor som helst, den är faktiskt godare dagen efter! Men massa vitkål som du strimlar lättast med en osthyvel, turkisk yoghurt, majonnäs och saltpeppar. Vi har alltid i persillade - en torkad kryddblandning på persilja och vitlök. Vi har den i typ all mat, faktiskt.. Kör ungefär 4 delar turkisk yoghurt eller creme fraiche och 1 del majonnäs. Och till sist coleslawens hemliga vapen: dijonsenap! 1-2 teskedar brukar räcka.
Vi gör ofta jättestora batchar med coleslaw och biffar. Coleslawen är om inte ännu godare som tillbehör till baconlindad kyckling med fetaost emellan, eller pulled pork! Ska ta itu med recept på pulled pork så fort jag får tag på picnicbog igen. När man som jag är noga med vilket kött man äter kan det ibland dröja mellan gångerna man får tag på kött från just den chark man vill ha.